Basic problems with start up.
  • 0
  • Hello, I got my device today (after clearing at customs). I basically work with Linux. This should not be a problem because the device is using a serial communication via USB.
    But I'm getting a very basic problem. I can not open the serial device. When I connect, I see that the device is plugged in, but some time later it automatically disconnects, connects again and so on. Attached is a log.
    Can someone please tell me what the three LEDs are for? How should they behave when the device is connected to USB? Can someone confirm the the LEDs are glowing very weak?
    Thanks for any help.
    Heinz

    [18107.740389] usb 7-2: new full-speed USB device number 29 using ohci-pci
    [18107.888430] usb 7-2: New USB device found, idVendor=2341, idProduct=0036
    [18107.888441] usb 7-2: New USB device strings: Mfr=2, Product=1, SerialNumber=0
    [18107.888448] usb 7-2: Product: CANBus Triple
    [18107.888453] usb 7-2: Manufacturer: The FDB
    [18107.890605] cdc_acm 7-2:1.0: ttyACM0: USB ACM device
    [18115.184751] usb 7-2: USB disconnect, device number 29
    [18115.872758] usb 7-2: new full-speed USB device number 30 using ohci-pci
    [18116.028832] usb 7-2: New USB device found, idVendor=2341, idProduct=8036
    [18116.028844] usb 7-2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
    [18116.028851] usb 7-2: Product: Arduino Leonardo
    [18116.028857] usb 7-2: Manufacturer: Arduino LLC
    [18116.031056] cdc_acm 7-2:1.0: This device cannot do calls on its own. It is not a modem.
    [18116.031102] cdc_acm 7-2:1.0: ttyACM0: USB ACM device
    [18116.039927] input: Arduino LLC Arduino Leonardo as /devices/pci0000:00/0000:00:13.0/usb7/7-2/7-2:1.2/0003:2341:8036.0035/input/input67
    [18116.040606] hid-generic 0003:2341:8036.0035: input,hidraw3: USB HID v1.01 Mouse [Arduino LLC Arduino Leonardo] on usb-0000:00:13.0-2/input2
    [18229.568282] usb 7-2: USB disconnect, device number 30
    [18232.048728] usb 8-2: new full-speed USB device number 2 using ohci-pci
    [18232.196742] usb 8-2: New USB device found, idVendor=2341, idProduct=0036
    [18232.196754] usb 8-2: New USB device strings: Mfr=2, Product=1, SerialNumber=0
    [18232.196761] usb 8-2: Product: CANBus Triple
    [18232.196766] usb 8-2: Manufacturer: The FDB
    [18232.198949] cdc_acm 8-2:1.0: ttyACM0: USB ACM device
    [18239.501447] usb 8-2: USB disconnect, device number 2
    [18240.188031] usb 8-2: new full-speed USB device number 3 using ohci-pci
    [18240.344222] usb 8-2: New USB device found, idVendor=2341, idProduct=8036
    [18240.344233] usb 8-2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
    [18240.344240] usb 8-2: Product: Arduino Leonardo
    [18240.344246] usb 8-2: Manufacturer: Arduino LLC
    [18240.346362] cdc_acm 8-2:1.0: This device cannot do calls on its own. It is not a modem.
    [18240.346448] cdc_acm 8-2:1.0: ttyACM0: USB ACM device
    [18240.355303] input: Arduino LLC Arduino Leonardo as /devices/pci0000:00/0000:00:13.1/usb8/8-2/8-2:1.2/0003:2341:8036.0036/input/input68
    [18240.355887] hid-generic 0003:2341:8036.0036: input,hidraw3: USB HID v1.01 Mouse [Arduino LLC Arduino Leonardo] on usb-0000:00:13.1-2/input2

  • 0
  • I now took the pcb out of the metal box and the connections stays stable.
    Sending hex 0101, I receive :
    {"event":"version", "name":"CANBus Triple Mazda", "version":"0.4.0", "memory":"421"}

    I also see now, that the blue LED is labeled: "BT", but how can I connect via my Android phone using Bluetooth?

    Reading the serial doc, I miss how I can set the bit timing parameters of the three CAN lines. Please help.

    Heinz

  • 0
  • administrators

    The bootloader will enumerate with your computer then disconnect and the mail sketch will run and enumerate again.

    I'm working on the app that connects over bluetooth le, but you can use bt le debugging apps. Sadly I haven't found any great bt le apps for Android yet.

  • 0
  • One example for a different interface (j1850) is HarleyDroid. It is GPL and might be adapted.
    One mode uses ELM327 requests for vehicle speed and RPM.

    My two arrived (along with the SPI RAM!) and there might be some things on https://github.com/tz1/CANBus-Triple though I have yet to try them on the new units.

  • 4
    Posts
  • 845
    Views
  • Log in to reply